Wie is MAMA?


WIE IS MAMA?

MAMA wil een filosofische partij/denktank zijn.

De bedoeling is om “out of the box” te denken en zo tot nieuwe, misschien zelfs betere structuren te komen voor ons maatschappijmodel. MAMA is steeds in ontwikkeling en heeft zeker niet de wijsheid in pacht, maar wil aanzetten tot nadenken en participeren.

Ik ben Trijn Janssens, oprichtster van MAMA en muzikante, theatermaakster, idealist en stadsboerin. Mijn artiestennaam is Lady Angelina, mijn beroep is muzikante/zangeres en ik speel verschillende instrumenten waaronder accordeon. Ik woon midden in Borgerhout en praat heel veel met allerlei mensen van allerlei nationaliteiten en komaf. Wat me opvalt is dat ze allemaal blij zijn dat ze hun hart eens kunnen luchten. Ik zeg hen dat ze hun problemen aan de politiekers moeten vertellen, maar dat is voor hen dikwijls een onbereikbare elite.

Zelf ben ik het type dat op iemand afstapt en een gesprek begint, of het nu een politicus, clochard of zakenman is. Ik wil graag dat elke mens leert om op te komen voor zichzelf, want het gevoel te hebben dat er niemand luistert is vreselijk.

Ik ben al vanaf mijn kindertijd begaan met de maatschappij. Dat komt door Thea Beckman en haar boek “Kinderen van Moeder Aarde”:  http://histoforum.net/romans/moederaarde.htm

En ook door mijn oma, die je helemaal links op de foto van de blog ziet. Zij heeft me altijd geïnspireerd om iets te doen voor een betere wereld, want ze was daar zelf de hele tijd mee bezig: brieven schrijven voor Amnesty International, biologisch eten, vrijwilligerswerk voor de wereldwinkel, voor zieke mensen zorgen, milieu-en ontwikkelingsorganisaties steunen,….

Ze nam me als kind mee naar de grote kernenergiebetogingen, ze maande me aan om samen met haar brieven te schrijven voor mensen die onterecht gevangen werden gehouden in landen waar enkel de macht van de sterkste heerste.

Mijn omaatje is nu stokoud, en niet meer zo geëngageerd bezig met de wereld. Ze zit in de zetel, kijkt naar buiten en mijmert. Ze leest de krant en schudt haar hoofd bij het nieuws over de opwarming van de aarde, het smelten van de polen, de wekendurende overstroming in Engeland, de armoede en ongelijkheid die er overal zijn.

Ik hoop dat als ik 90 jaar ben, ik ook zo in de zetel kan zitten mijmeren, maar dan in een wereld waar alles een beetje beter draait. Ik ben soms best wel een beetje bang om mijn hart te volgen, maar ik vind kracht en hoop, dankzij mijn oma. Wat zij heeft wakker gemaakt in mij wil ik verder zetten.

Ik zou achteraf toch zo’n spijt hebben als ik het niet had gedaan!

Trijn Janssens

Lady Angelina

 

 

 

 

2 thoughts on “Wie is MAMA?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *