Kindergeld

MAMA en Kindergeld

MAMA wil het idee lanceren om kindergeld hervormen, zodat het niet langer een automatisch maandelijks bedrag is dat naar willekeur besteed kan worden. MAMA wil dat het kindergeld gaat naar degenen voor wie het bedoeld is: de kinderen. Momenteel is het niet mogelijk om dit te controleren.

Gezien veel scholen kampen met problemen van wanbetaling van schoolrekeningen door ouders, zou via het kindergeld de betaling van de schoolkosten automatisch doorgestort kunnen worden naar de school, zodat ouders niet meer de kans krijgen om dit te veronachtzamen.

Wat betreft voeding en basisonderhoud zijn er in vele, dikwijls armere gezinnen nog problematische toestanden, en wordt dit kindergeld blijkbaar niet altijd gebruikt waarvoor het dient. Ouders zijn soms niet in de mogelijkheid om deze zaken goed aan te pakken wegens hun eigen kansarmoede daarrond.

MAMA wil dat de maatschappij de garantie heeft dat kindergeld ook werkelijk het kind en zijn ontwikkeling ten goede komt.

MAMA wil dit systeem veranderen zodat kindergeld ten dienste staat van de goede ontwikkeling van het kind, wat op termijn ook ten goede komt aan onze gehele maatschappij, want emotioneel en fysiek gezonde kinderen worden later gezonde, actieve en gelukkige burgers.

De huidige problemen van obesitas en andere ziektes die ontstaan zijn door onvoldoende verzorging tijdens de kindertijd kosten onze maatschappij en ziekenzorg handenvol geld.

Om dit te voorkomen wil MAMA het kindergeld in de vorm van kindercheques aanbieden: fruit-en groentencheques, schoolcheques, kledingcheques.

Deze aanpassing zal ondermeer kansarme kinderen ten goede komen en kansarme gezinnen afremmen om een groter aantal kinderen te krijgen dan emotioneel en financieel mogelijk is in hun situatie. De emotionele en financiële welvaart van deze gezinnen zal hierdoor stijgen, waardoor de vicieuze cirkel van (kans)armoede kan doorbroken worden.

Deze gezonde maatregel zal ouders afremmen die niet in de mogelijkheid zijn om meerdere kinderen een veilige en verzorgende omgeving te bieden, en ook het tekort aan scholen en sociale woningen zal op deze manier verminderen.

Kleinere gezinnen met betere levenskwaliteit zijn beter voor de kinderen én de ouders, en op termijn ook voor onze maatschappij.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.