Leefomgeving

MAMA en leefomgeving

Overkappen van grote stads-ringwegen waardoor meer grond vrijkomt voor scholen, zuurstof leverende bomen, sport, recreatie, stadstuinbouwprojecten en nieuwe (sociale) woningen en kantoren is prioriteit voor MAMA.

Mensen hebben nood aan contact met de natuur.

Het is bewezen dat natuur stress reduceert: contact met de natuur zorgt in de hersenen voor aanmaak van de gelukshormonen serotonine en dopamine.

Als er reeds op school genoeg ruimte is voor creatieve vaklokalen, tuinieren, boerderijdieren en sporten in de natuur, kan de school een centrum zijn waar kinderen zich thuis voelen en meer leren dan enkel droge theorie. Deze ervaringen nemen ze mee in het volwassen leven, waardoor deze een verrijking zijn voor hun ontplooiing. De beperkte plaats in steden kan worden opgevangen door, waar mogelijk, daktuinen op scholen en bedrijven te voorzien.

De toegang voor elke burger tot voldoende beweging, natuur en gezonde lucht is een prioriteit.

MAMA wil dat elke stedelijke buurt toegang heeft tot voldoende groene zone in de vorm van parkjes en buurt-tuinprojecten, waar mensen elkaar ontmoeten om te ontspannen, te sporten en te tuinieren. Deze zaken helpen tegen depressie en zijn goed voor het immuunsysteem.

Tegelijkertijd versterkt een gezamelijke buurt-groententuin de sociale cohesie. Deze groentenprojecten kunnen geleid worden door ouderen, waardoor jobzekerheid en aangename tijdsbesteding op de oude dag hand in hand gaan.

MAMA wil een systeem voor fietskilometervergoeding invoeren.

Via een apparaat dat kilometers registreert kan elke inwoner deze gereden kilometers inruilen tegen fietsbenodigdheden, sportkledij, korting voor zwembaden, sportlessen en andere gezondheidsvoorzieningen van de gemeenschap.

Dit systeem zal zichzelf terugbetalen doordat het mensen motiveert om sport te combineren met dagelijks leven waardoor ze de vervuilende auto sneller zullen laten staan. De dagelijkse beweging die deze maatregel met zich meebrengt zal zorgen voor sportievere en gezondere burgers en dus minder kosten voor de ziekenzorg.

Mensen die bewegen in de natuur zijn stressbestendiger.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.