Ouderen

MAMA en ouderen.

Vanzelfsprekend is het niet voor iedereen weggelegd om lichamelijk in goede conditie te blijven op hogere leeftijd. Vandaar dat een bijkomende en op maat gesneden zorgkas instaat voor een maximale ondersteuning van de beperkingen van de oude dag.

Wat het “pensioen” betreft wil MAMA een andere aanpak hiervoor: op pensioenleeftijd wordt het basisinkomen verhoogd, maar de mogelijkheid om gedeeltelijk te blijven werken mits een goede gezondheid, kan blijven doorlopen het hele leven lang.

Het gaat er voor MAMA om dat onze maatschappij een gezonde mix is van alle leeftijden, waarbij harmonie tussen jong en oud gestimuleerd wordt en het sociale weefsel behouden blijft, ook op hogere leeftijd.

Onze bejaardenhuizen zitten vol met ongelukkige bejaarden die dagelijks antidepressiva nemen om de dag door te komen.

Als mensen leren leven vanuit hun passie, worden ze gelukkig oud en krijgen de ouderen weer de positie van wijze begeleider van de jongere generatie.

MAMA wil dat bejaardentehuizen samenwerken met scholen, buurtprojecten en gezamelijke groententuinen, zodat ouderen en jongeren in contact blijven en beide groepen de voordelen kunnen ondervinden van dit contact.

Bejaarden die nog goed ter been zijn kunnen door middel van co-housing met jongeren of jonge gezinnen langer thuis blijven wonen.

MAMA wil de oudere generatie her-integreren in onze maatschappij, zodat ze hun kennis kunnen blijven delen.

 

 

 

2 thoughts on “Ouderen

  1. Veel bejaarden krijgen toch de anti-depressiva omdat ze dement zijn en anders hun laatste jaren diep ongelukkig moeten doorstaan. Persoonlijk vind ik al je punten wel goed maar ze zijn een beetje onrealistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.