Terugkeerbeleid

MAMA en Terugkeerbeleid:

Onze multiculturele maatschappij is niet voor iedereen geslaagd; het lijkt alsof best wel wat nieuwe Belgen niet goed kunnen aarden in ons land wegens heimwee en een verschil in culturele opvattingen. Ook het gevoel niet welkom te zijn in onze maatschappij kan een reden zijn dat mensen de wil niet kunnen opbrengen om zich voldoende aan te passen. Dit is zeer begrijpelijk, maar het schept in praktijk veel problemen wat samenleven betreft. Mensen die niet graag zijn in het land waar ze wonen maar daar wegens economische redenen niets aan kunnen veranderen, worden ongelukkige mensen.

Dit vertaalt zich soms in problemen die een onveiligheidsgevoel met zich meebrengen voor allo-en autochtonen. 

MAMA wil daarom een samenwerkingsverband opstarten tussen deze migranten en de landen van herkomst. Als deze migranten mee kunnen investeren in hun thuisland, en door middel van onze opleidingen en financiële steun hun thuisland een beter onderwijs, economie, ziekenzorg en politiek systeem kunnen bezorgen, is hun oorspronkelijke opoffering om hun vaderland achter te laten en te migreren op termijn nuttiger voor hen.

De migranten bouwen op die manier mee aan de toekomst van hun eigen land, waardoor hun positie hier en in hun thuisland van grote betekenis en belang wordt.

Zo kunnen zij dan, indien ze willen, veilig terugkeren en zichzelf en hun kinderen een betere toekomst geven in hun vaderland. Zodoende worden niet enkel hier de problemen opgelost die onvrijwillige migratie door economische redenen met zich mee kan brengen, maar wordt er ook op wereldschaal gewerkt aan een verbetering op alle vlakken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.