Wie is MAMA?


WIE IS MAMA?

MAMA is een utopische politieke partij/denktank.

De bedoeling is om “out of the box” te denken en zo tot nieuwe, misschien zelfs betere structuren te komen voor ons maatschappijmodel. MAMA is steeds in ontwikkeling en heeft zeker niet de wijsheid in pacht, maar wil aanzetten tot nadenken en participeren.

MAMA werd in 2012 opgericht door Trijn Janssens die naast politica ook werkzaam is als workshopcoach voor traumabegeleiding, en theatermaakster/muzikante onder de artiestennaam Lady Angelina.

Zij woont in hartje Borgerhout en heeft daardoor voeling met mensen van van allerlei nationaliteiten en komaf, die hun hart bij haar luchten over de vele problemen die ze persoonlijk of collectief meemaken. Deze problemen aan de politici gaan vertellen is voor hen vaak een onmogelijke opgave.

Haar doel met MAMA is dan ook dat elke mens leert om op te komen voor zichzelf, want het gevoel te hebben dat er niemand luistert is vreselijk.

Vanaf haar kindertijd was zij reeds begaan met de maatschappij, en werd oa geïnspireerd door jeugdschrijvers als Thea Beckman met haar trilogie “Kinderen van Moeder Aarde”:  http://histoforum.net/romans/moederaarde.htm

Ook haar grootouders hebben altijd geïnspireerd om iets te doen voor een betere wereld, opa werkte voor de Triodos bank en oma deed vrijwilligerswerk voor de Oxfam wereldwinkel.

Ze namen haar mee naar de eerste kernenergie-betogingen, en van kindsaf schreef ze al met oma brieven voor Amnesty International en leerde over milieu-en ontwikkelingsorganisaties, biologisch eten en een eerlijkere samenleving.

De grootouders zijn intussen gestorven, maar hun missie leeft verder in MAMA!

 

Trijn met Oma zaliger

2 thoughts on “Wie is MAMA?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.